Fit Mozaik Pasta Tarifi
Süt, şeker, un ve nişasta bir tencerede karıştırılıp orta ateşte pişirilerek muhallebi hazırlanır. Koyulaşınca vanilin eklenir ve ocaktan alınır. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.
Un, nişasta ve şekeri bir tencerede iyice karıştırın. Eğer yumurta kullanacaksanız, yumurtayı da bu aşamada ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.
Karışıma sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırpın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın.
Ateşi kapatıp vanilini ekleyin, karıştırın. Muhallebiyi oda sıcaklığına gelene kadar soğutun, ardından pastada kullanmak için buzdolabına alın.
Şunlara da göz atın: