Gelin pastası, görünümü ve lezzetiyle her sofraya zarafet katan bir tatlıdır. Sütle ıslatılmış keki ve vanilyalı kremasıyla yumuşacık bir dokuya sahiptir. Üzeri hindistan ceviziyle süslenerek ferah ve şık bir tat elde edilir.

Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı soğuk süt

Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
- 1 yumurta sarısı (isteğe bağlı, kıvam verir)
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (piştikten sonra karışıma eklenecek)
Üzeri için:
- Bolca hindistan cevizi
Şunlara da göz atın.
- Gelin Pastası Yapmanın Püf Noktaları
- Gelin Pastası Nasıl Yapılır?