Fellah köftesi yaparken ince bulgur kullanmak ve bulguru sıcak suyla doğru kıvamda şişirmek çok önemlidir. Köftenin dağılmaması için irmik ve az miktarda un eklenerek yoğurma işlemi uzun tutulmalı, yoğrulan harç küçük toplar haline getirilip kaynar tuzlu suda dikkatlice haşlanmalıdır. Son olarak bol sarımsaklı, domates ve salça ile hazırlanan sosla harmanlanarak üzerine maydanoz ve limon eklenerek servis edilmelidir. İşte fellah köftesi yapmanın püf noktaları…
İnce (köftelik) bulgur kullanmalısınız. Pilavlık bulgur kullanırsanız yoğurmak zor olur ve dağılabilir. Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip şişmeye bırakın ama çok fazla su koymayın, hamur gibi olmasın.
Bulguru yoğururken kıvam alması için:
Küçük, yuvarlak toplar yapın ve başparmağınızla ortalarına hafifçe bastırarak şekil verin. Kaynar ve tuzlu suya atarken fazla karıştırmayın, dağılmaması için dikkatli olun. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş sayılır.
Bol sarımsaklı, domatesli ve biraz biber salçalı sos hazırlamalısınız. Zeytinyağıyla kavurun, biraz pul biber, kimyon ve nane ekleyin. Haşlanmış köfteleri bu sosa ekleyip birkaç dakika birlikte kavurabilirsiniz.
Üzerine maydanoz, taze nane, limon suyu eklemek ferahlık verir. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.