Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Fava için baklaları önceden suda bekletin. Düdüklü tencerede su ve zeytinyağı ile 10-12 dakika pişirin. Pişen baklaları ezip limon ve zeytinyağı ile servis edin.
Fava için bakla veya kuru bakla, su, zeytinyağı, soğan ve baharatlar hazırlanır. Kuru bakla kullanıyorsanız önceden 4-6 saat kadar suda bekletin.
Baklaları düdüklü tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ve az miktarda zeytinyağı ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya başladıktan sonra 10-12 dakika orta ateşte pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tencerenin basıncını doğal olarak düşürün veya güvenli şekilde boşaltın.
Baklalar yumuşayınca blender veya ezici ile püre haline getirin, zeytinyağı ve limon ekleyip servis edin.
Şunlara da göz atın: