Ev Yapımı Keklerin Sönmeden Kabarmasını Sağlayan 6 Tüyo

28 Kasım 2025, 14:08 tarihinde güncellendi.
Ev yapımı keklerin sönmeden kabarması için malzemelerin oda sıcaklığında olması ve unun mutlaka elenmesi önemlidir. Kabartma tozu ölçüsüne dikkat edin ve hamuru uzun süre karıştırmaktan kaçının. Fırını önceden ısıtın ve pişirme süresince kapağı açmayın.
Ev Yapımı Keklerin Sönmeden Kabarmasını Sağlayan 6 Tüyo

Kek hamuruna fazla müdahale etmemek, kabarmasını ve yumuşak dokusunu korur. Tarifte belirtilen fırın sıcaklığına sadık kalmak, kekin eşit şekilde pişmesini sağlar. Malzemeleri doğru sırayla eklemek, kekin homojen ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo