Et Soğuk Suda Mı Haşlanır Sıcak Suda Mı?

28 Kasım 2025, 13:25 tarihinde güncellendi.
Et haşlama, etin (genellikle dana veya kuzu) sebzeler ve baharatlarla birlikte su içinde uzun süre kaynatılmasıyla yapılan geleneksel bir yemektir.
Et Soğuk Suda Mı Haşlanır Sıcak Suda Mı?

Et haşlama, Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen, hem besleyici hem de hafif bir yemek türüdür. Et haşlama yapımında genellikle kemikli et (dana incik, kuzu gerdan, dana kaburga) tercih edilir. Kemik, yemeğe hem lezzet hem de besleyici değer katar.

''Sakatat düdüklüde kaç dakikada pişer ve kemik suyu neden 12 saat kaynatılır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Et Soğuk Suda Mı Haşlanır Sıcak Suda Mı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo