Kemik Suyu Neden 12 Saat Kaynatılır?

28 Kasım 2025, 19:13 tarihinde güncellendi.
Kemik suyu, adından da anlaşılacağı gibi etli veya etsiz kemiklerin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen besleyici bir sıvıdır. İşte, kemik suyunun 12 saat kaynatılmasının sebebi:
Kemik Suyu Neden 12 Saat Kaynatılır?

Kemik suyu hem şifa niyetine içilir hem de yemeklerin gizli lezzet sırrıdır. Özellikle Türk mutfağında ve dünya mutfaklarında çorba, pilav, sos ve yemeklere lezzet katmak için kullanılır. Kemik suyunun içine soğan, sarımsak, havuç, kereviz, defne yaprağı, karabiber gibi sebze ve baharatlar eklenir.

İlikli kemik suyu nasıl hazırlanır, kemik suyu nasıl saklanır ve kemik suyunun faydalarına göz atın.

Kemik Suyu Neden 12 Saat Kaynatılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo