En İyi Soğan Halkalarını Hazırlamak İçin 9 İpucu

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğan, aynı zamanda sevilen bir fast food ürününün ana malzemesidir. En sevilen kızartmalardan biri soğan halkasıdır. Sizlere soğan halkası hazırlarken her seferinde mükemmel, çıtır çıtır, lezzetli soğan halkası yapabilmenin ipuçlarını verdik. İşte, en iyi soğan halkalarını hazırlamak için 9 ipucu:
 En İyi Soğan Halkalarını Hazırlamak İçin 9 İpucu
14 Ağustos 2023, 13:50

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğan, Allium cinsinin en yaygın yetiştirilen türüdür. Kırmızı soğan, kuru soğan, arpacık soğan gibi farklı çeşitleri mevcuttur. Keskin kokusuyla bilinen soğan, farklı sağlık yararları ile de oldukça popülerdir. Soğan her yemeğin temel malzemelerinden olmasının yanı sıra fast foodların vazgeçilmez bir parçasıdır. Patates kızartmasından sonra akıllara ilk gelen kızartma türü soğan halkasıdır. Soğan halkasını kendiniz evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Sizlere her seferinde mükemmel, çıtır çıtır, lezzetli bir soğan halkası tadabilmeniz için soğan halkalarının doğru şekilde nasıl yapılacağına dair ipuçlarından bahsettik. İşte, en iyi soğan halkalarını hazırlamak için 9 ipucu:

soğan halkası

  1. En Az İki Cm Kalınlığında Dilimleyin

Soğan halkaları söz konusu olduğunda hararetle tartışılan bir faktör, hangi boyutun doğru boyut olduğudur. Adil olmak gerekirse, bu büyük ölçüde kişisel tercihe bağlıdır. Bazı insanlar, ince ve çıtır soğan halkalarını severken, diğerleri daha fazla soğan aromasına izin veren geniş halkaları tercih eder. İki uç arasında bir tür orta yol olarak, soğan halkalarının çoğu yaklaşık iki-üç cm kalınlığındadır.

  1. Ekstra Gevreklik İçin Önceden Pişirilmiş Un Kullanın

Tariflerin çoğu un, galeta unu, çeşniler ve belki kabartma tozu veya mısır nişastasının bir kombinasyonunu gerektirir, güçlü ve lezzetli bir çıtırlık elde etmek için kaliteli, önceden pişirilmiş bir un kullanmanızı öneririz.

soğan halkası

  1. Kızarttıktan Hemen Sonra Baharatlayın

Halkaları fritözden çıkar çıkmaz, güzel ve sıcakken baharatlamak baharatın lezzetinin geçmesine sebep olur. Fritözden çıktıktan hemen sonra ekleyerek baharatların dışarıya tam olarak yapışması sağlanıyor.

  1. Hamuru Tatlandırın

Soğan halkalarını bulayacağınız harcı tatlandırın. Hamuru tuz ve karabiber ile tatlandırabilir, dilediğiniz farkı bir baharat varsa onunla da lezzetlendirebilirsiniz. Bu sayede harç bütün soğan halkalarına bulanacak ve sondaki lezzeti dengeli olacaktır.

soğan halkası

  1. İrmik Kullanmak Çıtırlığın Artmasına Yardımcı Olur

Ekstra çıtır bir soğan halkası elde etmenin tek yolu çifte hamur yapmak veya önceden pişirilmiş un kullanmak değildir. Un ile birlikte irmik eklenirse ve hamur bu şekilde hazırlanırsa kullanılan harç kızartıldığında daha çıtır olacaktır.

  1. Hızlı Ve Sıcak Kızartın

En iyi sonuç için soğanları hızlı ve yüksek sıcaklıkta kızartılmalıdır. Bununla birlikte bazı soğan halkaları standart soğan halkalarından daha incedir, bu nedenle kızartma süresi ve sıcaklığı halkalar için kullanmanız gerekenden daha düşüktür.

Genel olarak konuşursak, daha kalın soğan halkaları için, 180-190 derece arasında bir sıcaklık ve her bir tarafta yaklaşık 2-3 dakikalık bir kızartma süresi (soğanları tavada kızartıyorsanız) gerekir. Sadece yağ sıcaklığının önemli olduğunu unutmayın ve ısıyı izlemek için bir termometre kullanmak iyi bir fikirdir. Bunun nedeni, aynı anda yağa çok fazla soğan halkası koyarsanız, sıcaklığın düşerek daha uzun pişirme süresine ve genellikle daha az çıtır, yağlı halkalara yol açabilmesidir. Partiler halinde çalışıyorsanız, mümkün olan en sıcak ve en hızlı pişirme süresini elde etmek için daha fazla halka eklemeden önce yağın başlangıç sıcaklığına geri dönmesine izin verdiğinizden emin olun.

  1. Baharatı Özel Hale Getirin

Soğan halkası sadece tuz ile tüketilen bir lezzettir. Ancak farklı baharat ve taze ot kombinlerine açık olabilirsiniz. Yağdan çıktıktan ve fazla yağın damlamasını sağlamak için bir tel ızgaraya yerleştirildikten sonra soğanlar baharatlanabilir. Tuz, peynir ve kıyılmış maydanozla tatlandırılır. Ekstra baharat için kırmızı biber ve kırmızı biber, hafif bir İtalyan aroması için fesleğen ve kekik, hatta biraz daha keskinlik için biraz hardal tozu deneyebilirsiniz.

Airfryer'da Soğan Halkası

  1. Daha Sağlıklı Bir Versiyon İçin Fırın Veya Hava Fritözü Kullanın

Klasik garnitür söz konusu olduğunda derin kızartma veya tavada soğan halkaları standarttır, ancak kalori veya yağ alımınızı izlemeye çalışıyorsanız, atıştırmalığın daha sağlıklı bir versiyonunu yapmak tamamen mümkündür.

Her iki yöntemle de, soğan halkalarını her zamanki gibi hazırlar, daldırır, baharatlarsınız. Pişirmek için üzerlerine hafifçe yemeklik yağ püskürtün ve önceden ısıtılmış fırında 200°C'de yaklaşık 15 dakika pişirin. Hava fritözünüzü önceden ısıtın, soğan halkalarına hafifçe yağ püskürtün ve 200'de yaklaşık 10 dakika havayla kızartın. Fırında olduğu gibi, her iki tarafının da eşit şekilde pişmesini sağlamak için havada kızartılmış halkalarınızı yarıya kadar çevirmelisiniz.

  1. Soğuk Hamur Kullanın

Soğan halkalı hamurunuzu çırparken, muhtemelen hamur sıcaklığı hakkında fazla düşünmüyorsunuzdur. Sonuçta, hamurun sıcaklığı neden önemli olsun ki? Aslında öyle ve karıştırılmış ve oda sıcaklığında bekleyen hamur yerine soğuk bir hamur kullanmak önemlidir. Soğuk hamur], kızartma sırasında daha fazla buhar oluşturulmasına yardımcı olarak daha hafif, daha çıtır bir doku sağlar.

Sadece "buzdolabından çıkarılmış" soğuk değil, hamurunuzun buz gibi olması daha bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Bu, hamuru yapmadan önce sıvılarınızı soğutmak için dondurucuda saklamanız ve kullanımlar arasında soğuk kalması için hamuru tekrar dondurucuya koymanız gerektiği anlamına gelir. Sıcaklığı düşürmek için buz küplerini bile kullanabilirsiniz ya da hamurunuzda ayran veya süt kullanılıyorsa, kullanmadan önce uygun sıvıdan buz yapabilirsiniz, böylece hamura sulanma riski olmadan buz küpleri ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Neden soğandan su akar?
  2. Soğanın kötü olduğunun işareti nedir?
  3. Soğanın sağlığa faydaları nelerdir?
  4. Soğan nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo