En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?

06 Aralık 2025, 20:59 tarihinde güncellendi.
Kuymak, mısır unu, tereyağı ve uzayan peynirle hazırlanan Karadeniz’in meşhur kahvaltılık lezzetidir. En güzel kuymak için en doğru peynir kolot peyniridir; onun bulunmadığı durumlarda Trabzon tel peyniri veya kolot–civil karışımı kullanılabilir. Doğru peynir ve kontrollü pişirme sayesinde kuymak hem uzayan hem de yoğun aromalı kıvamına kavuşur.
En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?

Kuymak, Karadeniz mutfağının en sevilen, sofraya geldiği anda yaydığı kokuyla bile iştah açan geleneksel bir lezzettir. Trabzon ve Rize yöresinde “muhlama” olarak da bilinir. Temel olarak mısır unu, tereyağı ve peynirin yavaşça özdeşleşmesiyle hazırlanan, kıvamı uzadıkça makbul olan sıcak bir kahvaltılık yemektir. Kuymak, basit malzemelerle yapılmasına rağmen kıvam, ısı kontrolü ve malzeme kalitesi sayesinde benzersiz bir lezzete dönüşür. Yoğun tereyağı aroması, mısır ununun hafif kavruk tadı ve eriyen peynirin uzayan dokusu bu yemeğin karakterini oluşturur.

''Kuymak mı mıhlama mı ve kuymak yapmanın püf noktalarına'' da göz atın.

En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?

Benzer Yazılar

Lezzet Logo