Muhallebili Milföy Tarifi
Donut hamuru mayalanırken hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılmalıdır. Ilık bir ortamda mayalanma süreci daha hızlı gerçekleşir. Hamura şeker eklenmesi mayanın daha aktif çalışmasını sağlar. Mayalanan hamur, şekil verilip kızartılmaya hazır hale gelir.
Hamuru yoğurduktan sonra ılık bir yerde üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat bekletin. Hamur hacmi genellikle iki katına çıkar.
Hamuru mayalamak için yaklaşık 1–1,5 saat gerekebilir.
Hamur daha hızlı kabarır, 45–50 dakika içinde yeterince mayalanabilir.
İpucu: Hamurun mayalanıp mayalanmadığını anlamak için parmak ucunuzla hafifçe bastırın; iz geri gelmiyorsa hamur yeterince mayalanmış demektir.
Şunlara da göz atın: