Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Patates Kızartması Yapmak İçin 8 Tüyo

28 Kasım 2025, 16:12 tarihinde güncellendi.
Dışı çıtır, içi yumuşacık patates kızartması için nişastalı patatesleri eşit boyutta kesip soğuk suda bekletmek gerekir. Patatesleri iyice kuruladıktan sonra tercihen çift kızartma yöntemiyle önce düşük, sonra yüksek sıcaklıkta pişirmek idealdir. Son olarak tuz ve baharatları kızarttıktan hemen sonra ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Patates Kızartması Yapmak İçin 8 Tüyo

Patatesleri önceden hafifçe haşlamak, içlerinin yumuşak kalmasını sağlar. Kızartma sırasında yağın sıcaklığına dikkat etmek, dışının çıtır olmasını garantiler. Baharatları kızartmadan sonra eklemek, patatesin daha lezzetli olmasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo