Tarçın ve kırmızı biberle Meksika usulü bir sıcak çikolata, portakal aromalı bir versiyon veya fındık pralinli nefis bir lezzet… İşte damak tadınıza hitap edecek, her yudumda içinizi ısıtacak 5 farklı sıcak çikolata tarifi!
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kakao, şeker, tarçın ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırın. Çikolatayı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Vanilya özütünü ekleyin ve ocaktan alın. Üzerini tarçın serperek veya krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın. Kakao ve şekeri ekleyip karıştırın. Çikolata ve fındık ezmesini ekleyin, karıştırarak eritin. Vanilya özütünü ekleyin ve ocaktan alın. Üzerini çırpılmış krema ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü ısıtın ve kakao ile şekeri ekleyin. Çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerine biraz daha portakal kabuğu serperek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü ısıtın ve kakao ile şekeri ekleyin. Çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Karamel sosu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine deniz tuzu serperek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü ısıtın ve kakao ile şekeri ekleyin. Çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Nane özütünü ekleyin veya sütü kaynatırken taze nane ekleyip aroması geçene kadar bekleyin, sonra naneyi çıkarın. Üzerini çırpılmış krema ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Şunlara da göz atın: