Dana Etinin En İyi Yerleri Neresidir?

Dana etinin en iyi yerleri, hangi yemeği yapacağınıza göre değişir. Ancak genel olarak lezzet, yumuşaklık ve yağ oranı bakımından en kaliteli dana eti parçaları vardır. Dana etinde lezzet, etin nereden kesildiğine bağlıdır. Her bölgenin yumuşaklığı, yağı ve pişirme yöntemi farklıdır. Peki; dana etinin en iyi yerleri neresidir?
Dana Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
02 Haziran 2025, 10:46

Et pişirmenin sırrı sadece baharatlarda ya da pişirme süresinde değil, etin kesildiği yerde saklıdır. Dana eti; bonfileden döşe, sokumdan trança kadar farklı lezzetler sunar. Peki; dana etinin en iyi yerleri neresidir?

et

Antrikot

  1. Konum: Sırtın orta kısmı, kaburgaların üstü
  2. Özellik: Yağ damarları bol, çok yumuşak ve sulu
  3. Kullanım: Izgara, mangal, fırın

Bonfile (Fileto)

  1. Konum: Sırtın iç kısmı, bel omurlarının iç tarafı
  2. Özellik: En yumuşak et; neredeyse yağsız
  3. Kullanım: Biftek, medalion, tournedos

bonfile

Kontrfile

  1. Konum: Bonfilenin yan kısmı
  2. Özellik: Bonfileye göre biraz daha sert ama lezzetli
  3. Kullanım: Biftek, rosto

Tranç

  1. Konum: Arka butun üst kısmı
  2. Özellik: Az yağlı, sıkı dokulu
  3. Kullanım: Rosto, haşlama, fırın yemekleri

Sokum

  1. Konum: Arka but, iç kısım
  2. Özellik: Bonfileye yakın yumuşaklıkta
  3. Kullanım: Kavurma, şinitzel, ızgara

antrikot

Yumurta / Pençeta (Uyluk)

  1. Konum: Arka bacak
  2. Özellik: Kaslı, az yağlı
  3. Kullanım: Tas kebabı, haşlama, tencere yemeği

Döş

  1. Konum: Göğüs kısmı
  2. Özellik: Yağlı ve kollajen açısından zengin
  3. Kullanım: Tencere yemeği, kıyma
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo