Çocukların Yemek Seçmelerinin Altında Yatan 5 Kritik Neden

28 Kasım 2025, 20:04 tarihinde güncellendi.
Yapılan araştırmalar, çocukların yiyeceklere karşı seçiciliğinin büyük ölçüde genetik olduğunu ve ebeveyn etkisinin sınırlı kaldığını ortaya koyuyor. Buna ek olarak çevresel faktörlerin rolü önem kazanırken yemek seçme davranışının en çok 7 yaşlarında görüldüğü tespit edildi.
Çocukların Yemek Seçmelerinin Altında Yatan 5 Kritik Neden

Çocukların bazı yiyecekleri reddetmesi ve yeni tatlara karşı kaş çatması, ebeveyn hatası mı? Bilim insanları yanıtın “hayır” olduğunu söylüyor. İngiltere’de yapılan kapsamlı bir ikiz çalışması, yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik faktörlerden kaynaklandığını ve çevresel etkilerin özellikle bebeklik döneminde sınırlı rol oynadığını ortaya koydu. Araştırma, yedi yaş civarında hafif bir zirve yaşansa da, çocukların tat tercihlerinin çoğunlukla doğuştan şekillendiğini gösteriyor.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo