Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, ince bulgur, isot, baharatlar, soğan, sarımsak, nar ekşisi ve zeytinyağı ile hazırlanır. Bazı yörelerde etli bir şekilde hazırlanır. Çiğ köftenin servisinde ise lavaş, marul ve zeytinyağı kullanılır.
Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir?

Çiğ köfte, kökeni Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman illerine dayanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Adını, pişirilmeden yoğrulan etli veya etsiz bulgur karışımından alır. Günümüzde hijyen nedenleriyle genellikle etsiz yapılır.

Çiğ köfteye hangi baharatlar atılır ve çiğ köfte yapmanın püf noktalarına göz atın.

Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo