Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Çiğ köfte genellikle etsiz bir şekilde yapılsa da, özellikle Urfa ve Gaziantep gibi yörelerde etli versiyonu çok sevilir. Geleneksel olarak çiğ köfte, yağsız ve sinirsiz dana ya da kuzu eti ile yapılır.
Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?

Çiğ köfte; yoğrulma süreciyle lezzet kazanan, bol baharatlı, etsiz versiyonuyla hem sağlıklı hem de vegan bir alternatif haline gelmiş geleneksel bir yemektir. Acısı, dokusu ve tazeliğiyle Türk mutfağının en özgün lezzetlerinden biridir.

''Çiğ köfte malzemeleri nelerdir, 1 kg bulgurdan kaç kilo çiğ köfte çıkar ve çiğ köftenin püf noktaları'' başlıklı haberlere de göz atın.

Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo