Churros Hangi Yağda Kızartılır?

28 Kasım 2025, 12:31 tarihinde güncellendi.
İspanyol mutfağından dünyaya yayılan churros, derin yağda kızartıldıktan sonra şeker ve tarçına bulanarak servis edilir. Churros yapımında genellikle ayçiçek yağı kullanılır. Yağ kızdırıldıktan sonra, churros içerisine eklenir ve altın rengini alana kadar pişirilir. Ancak ayçiçek yağı yerine, mısır yağı, kanola yağı veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
Churros Hangi Yağda Kızartılır?

Churros kızartmak için yüksek ısıya dayanıklı, nötr kokulu bitkisel yağlar tercih edilir. Çünkü churros, derin yağda yüksek sıcaklıkta (yaklaşık 175–185°C) kızartılır; bu nedenle hem yanmayan hem de tat bozmayan bir yağ gerekir. Her yağ, churros yapımına uygun değildir. Genellikle en çok tercih edilen yağ derin tavaya eklenmiş ve kızdırılmış ayçiçek yağıdır. 

''Evde churros yapılır mı ve churros içinde ne var?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Churros Hangi Yağda Kızartılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo