Yoğun günlerde mutfağa girmeye vakit bulamıyorsanız ya da her an elinizin altında hazır yemekler olsun istiyorsanız, buzluk dostu tarifler tam size göre! Hem zamandan kazandıran hem de lezzetinden ödün vermeyen bu pratik tarifleri önceden hazırlayıp dondurabilir, ihtiyacınız olduğunda kolayca ısıtarak servis edebilirsiniz. İşte buzlukta uzun süre dayanabilecek 5 pratik tarif...
Malzemeler:
500 g kıyma
1 yumurta
1 küçük soğan (rendelenmiş)
Ekmek içi, baharatlar
Hazırlık:
Tüm malzemeleri yoğurun ve şekil verin. Yağlı kağıda dizip dondurun. pişirmeden önce oda sıcaklığına getirin ve tavada ya da fırında pişirin.
Malzemeler:
300 gr dana kıyma
1 soğan
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 domates (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlık:
Soğan, sarımsak ve havucu kavurun, ardından kıymayı ekleyip güzelce soteleyin. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyerek pişirmeye devam edin, dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Karışım soğuduktan sonra buzluk poşetine koyup derin dondurucuda saklayın. Lazanya yapacağınız zaman, buzluktan çıkarıp doğrudan kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr ayıklanmış barbunya
1 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Hazırlık:
Sebzeleri doğrayıp zeytinyağında kavurun, barbunyayı ve salçayı ekleyip, haşlayın. Soğuyunca porsiyonlayın ve buzlukta saklayın.
Malzemeler:
3 yufka
250 g kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlık:
Soğanı kavurup kıymayı ekleyin, baharatlarla lezzetlendirin. Hazırladığınız iç harcı yufkalara sarın, rulo yapıp dilimleyin. Dilimleri buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzlukta saklayın. Pişireceğiniz zaman, donuk halde fırına verin kızardığında çıkarıp sıcak servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Hazırlık:
Tüm malzemeyi haşlayın, blenderdan geçirin. Soğuduktan sonra porsiyonlayıp dondurun. Tencerede ısıtarak servis edin.