Böreğin Üstü Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 19:01 tarihinde güncellendi.
Börek denildiğinde akla ilk olarak peynirli ve kıymalı çeşitleri gelse de, aslında Türk mutfağında çok sayıda börek vardır. Böreğin lezzetini gösteren en önemli unsurlardan biri de, üst kısmının parlak ve kızarmış görünmesidir.
Böreğin Üstü Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?

Börek genellikle yufka ile yapılır. Yufka hazır da olabilir, elde açılarak da hazırlanır. Bazı yörelerde mayalı veya yağlı hamurlar da kullanılır. Börek, çeşidiniz fırında, tavada veya yağda kızartarak pişirilebilir. Böreğin lezzetini ve sunumunu belirleyen unsurlardan biri de, üzerinin parlak görünmesidir. 

''Börek harcına süt mü yoğurt mu, su böreği hangi unla açılır ve yöresel börek çeşitlerine'' göz atmayı unutmayın.

Böreğin Üstü Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo