Boğaz’ın Efsanelerinde İftar Sofraları!

Gelin Karaköy’den Tarabya’ya kadar uzanıp, Boğaz’ın ve dünyanın en ünlü otel zincirlerinin o çok konuşulan iftarlarından bahsedelim bugün...
Boğaz’ın Efsanelerinde İftar Sofraları!
04 Nisan 2023, 17:06

The Peninsula İstanbul’dan Lezzet Dolu İftar Sofraları

The Peninsula Istanbul, 20. yüzyılın başlarından kalma tarihi yolcu terminali binasının yüksek tavanlı ikonik The Peninsula lobisinde misafirlerini Ramazan ayı boyunca geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarının yer aldığı ilk iftar menüsü ile ağırlıyor.

The Lobby'nin Boğaz ve Tarihi Yarımada manzarası eşliğinde sunulan lezzetli iftar menüsü, iftariyelik servisi ile başlarken çorba seçenekleri ile devam ediyor.

Farklı ara sıcak ve ana yemek opsiyonları ile enfes tatlıların yer aldığı menüye canlı fasıl grubu eşlik ediyor.

The Peninsula Istanbul, Ramazan menüsünün yanı sıra, otel misafirlerine özel oda servisi ile sahur menüsü servisi de sunuyor.

Shangri-La Bosphorus

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da Ramazan

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Boğaz’a açılan giriş katında yer alan IST TOO restoran şeflerinin Ramazan’a özel hazırlamış olduğu iftar büfesinde, ramazan pideleri, geleneksel iftariyelikler, zeytinyağlı lezzetler, salata ve çorba çeşitleri, ara sıcaklar, sushiden, döner, kebap, pizza ve pidelere kadar iştah kabartıcı bir çok ana yemek seçeneği sunuluyor.

Ramazan ayına özel olarak IST TOO’da kurulacak istasyonlarda iftar yemekleri misafirlerin önünde canlı olarak hazırlanıyor.

Çeşitli açık büfe seçeneklerinin yanında gözleme ve erişte istasyonlarında sıcağı sıcağına hazırlanan tabaklar da servis ediliyor.

Ayrıca şıracılar tarafından sunulan çeşitli Osmanlı şerbetleri de IST TOO’nun iftar büfesinde yer alıyor.

Ramazan dönemine özel baklava ve güllaç gibi geleneksel tatlı çeşitleri de iftar lezzetleri arasında...

Açık büfe iftara olarak, oda servisi sahur veya IST TOO’da açık büfe kahvaltının da dahil olduğu konaklama seçenekleri sunuluyor.

Bu misafirler Health Club ve kapalı yüzme havuzuna ücretsiz giriş hakkına da sahip oluyorlar.

four seasons

Ramazanın Bereketi Four Seasons Bosphorus Istanbul’da

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, benzersiz konumuyla Four Seasons Bosphorus, misafirlerini iftar sofralarında gelenekselleşen açık büfesi ile bir araya getiriyor.

Türk Sanat Müziğinin ezgileri eşliğinde açık büfede lezzetli iftariyeliklerden, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun zengin mezelerine, etli bamya, kuru patlıcan dolması ve içliköfteden serin şerbetlere kadar iştah açıcı seçenekler yer alıyor.

Kilis kebabı, Karadeniz et döner, ızgara çeşitleri ve odun fırınında hazırlanan pide çeşitleri de damaklarda iz bırakıyor.

Executive Chef Görkem Özkan ve yetenekli ekibi tarafından özenle hazırlanan bu lezzetlere lokum, lokma, künefe, zerde, güllaç gibi damaklarda iz bırakacak geleneksel tatlıların yanı sıra çikolata ve dondurma köşeleri eşlik ediyor.

Terasın en güzel noktalarından birinde konumlanan Ocakbaşı ise soğuk ve sıcak başlangıçların, geniş kebap seçeneklerinin ve Türk tatlılarının yer aldığı set menüyü misafirleriyle buluşturuyor.

Çırağan palace

Çırağan Palace Kempinski Tuğra Restoran’da İftara Özel Lezzetler

Taptaze ramazan pideleri, birbirinden leziz iftariyelikler, yöresel zeytinyağlı lezzetler, masada özel sunumla servis edilen çorba çeşitleri, sıcak atıştırmalıklar, her zevke hitap eden farklı çeşitlerde ana yemek seçenekleri ve onlara eşlik eden Osmanlı şerbetleri gerçek bir iftar ziyafeti için konuklarını bekliyor.

Açık büfede sunulan Ramazan ayına özel geleneksel tatlı çeşitleri ise akşamın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

Çırağan Sarayı’nın online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop, Ramazan ayına özel olarak sunduğu birbirinden enfes geleneksel lezzetle saray tatlarını Ramazan sofralarına taşıyor.

Çırağan Sarayı’nın özel baklava odasında el yapımı olarak üretilen baklava çeşitlerinden, Antep Fıstıklı gibi klasik lezzetlerin yanında, sadece Ramazan ayına özel “Kakaolu veya Ruby Çikolatalı Sütlü Soğuk Saray Baklavası” ve “Vişneli Burgu Saray Baklavası” da bu Ramazan’da sofralara farklı tatlar katıyor.

Tüm bunlara ek olarak ise Saray’a özel üretilen, dışı özel teknikle kalaylanmış şık bir bakır tepsideki sunumuyla klasik Antep fıstıklı baklava da ayrıcalıklı seçenekler arasında yer alıyor.

El açması kıtır mantı ise Ramazan ayına özel bir diğer lezzet olarak sunuluyor.

mandarin

Mandarin Oriental Bosphorus’da Ömür Akkor İmzalı İftar

Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul, zengin bir alt yapıya sahip geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından oluşan menüsüyle Ramazan boyunca misafirlerini benzersiz bir iftar ziyafetinde ağırlıyor.

Bu özel iftar menüsü, 25 yıldır Türk mutfağı üzerine çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle sahip şef Ömür Akkor’un imzasını taşıyor.

Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul’un şef Ömür Akkor imzalı iftar menüsünde başlangıç olarak Urfa yumurtalı köftesi, Kilis turşusu, Erciyes ayazında kurutulmuş pastırma, Osmanlı sarayından vişneli yaprak sarma, kuzu kaburgalı acılı sarma gibi Anadolu’nun kadim mutfağından öne çıkan lezzetler yer alıyor.

Ana yemeklerde Selçuklu saray mutfağından günümüze taşınan iç pilav ve kuzu tandır, Arap tava ve kaburgalı Çayeli kuru fasulyesi gibi özel lezzetler misafirlere sunuluyor.

Tatlı menüsünde yer alan Edirne sarayından helva-i hakani, Bursa süt helvası ve Kilis cennet çamuru ise misafirleri Türk mutfağında eşsiz bir gastronomik yolculuğa çıkarıyor.

Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul iftar gelirinin %10’unu AFAD’a bağışlayarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza da destek oluyor.

the grand tarabya

The Grand Tarabya’da Geleneksel Ramazan Sofraları

Boğaz’ın en güzel noktası olan Tarabya koyuna hakim manzarasıyla benzersiz lokasyonu, on yılları aşan konukseverlik mirası ile İstanbul’un ikonik otellerinden The Grand Tarabya, Ramazan ayında da misafirlerini özlenen iftar sofralarında buluşturuyor.

The Brasserie Restaurant’ta sunulan iftar, ud ve arp melodilerinin huzur veren atmosferinde Ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleşiyor.

İftariyelikler ile başlayan iftar, zeytinyağlı yemekler ve salataların çorbaları takip etmesiyle devam ediyor.

Klasik lezzetlerin öne çıktığı açık büfe tarzındaki iftar yemeğinde, börekler, ızgara ve ana yemek çeşitleri sunuluyor.

Ramazan döneminin geçmişten bu yana geleneksel tatları olan şerbetler, boza, salep gibi içecekler de özel istasyonlarda konuklara ikram ediliyor.

İftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılar ise, güllaçtan kaymaklı ayva tatlısına, revaniden ekmek kadayıfına uzanan geleneksel tatları içeren geniş bir yelpazede, kumda pişirilmiş Türk kahvesi eşliğinde misafirlere sunuluyor.

Kategoriler
Lezzet Logo