Fırın camını temizlemek için sirke ve sıcak su karışımını sprey şişeye koyup sıkabilir, ardından yumuşak bir bezle silebilirsiniz. Karbonatlı macunu camın üzerine sürüp 10 dakika bekletmek, inatçı lekelerin çözülmesine yardımcı olur. Limon suyunu pamuk veya bezle ovmak, hem yağları söker hem de camı doğal olarak parlatır. Son olarak temiz bir bezle kuruladığınızda fırın camı hem hijyenik hem de ışıl ışıl görünür.
Fırın camının içine eşit miktarda karbonat serpin. Üzerine biraz sirke dökün, köpürmesini bekleyin. Birkaç dakika sonra nemli bir bezle ovalayın. Kirler yumuşayıp çıkacaktır. Son olarak camı temiz suyla durulayın ve kurulayın.
Yarım limonun suyunu ve kabuğunu fırın camına sürün. Limon suyu asidik olduğu için yağ ve kirleri çözer. 10–15 dakika bekleyin. Nemli bir bezle silip, temiz bir bezle kurulayın. Camınız doğal olarak parlayacaktır.
Bir kapta 2–3 yemek kaşığı kabartma tozunu sıcak suyla macun kıvamına getirin. Bu macunu fırın camına uygulayın. Yumuşak bir süngerle dairesel hareketlerle ovun. Kirler çözülecek ve cam açılacaktır. Ardından temiz suyla durulayıp kurulayın.
Şunlara da göz atın:
Kararan Tencerenin Dibini Temizlemenin 6 Tüyosu
Dibi Tutmuş Tencereleri Sadece İki Malzemeyle Parlatma Hilesi
Çaydanlık Parlatmak İçin 4 Mükemmel Hile
Fırınınızı Yanlış Sıcaklıkta Kullanıyorsanız Olabilecek 5 Şey