Badem Helvası Nasıl Yapılır?

03 Aralık 2025, 13:58 tarihinde güncellendi.
Badem helvası yapmak için öncelikle unu tereyağında altın rengi olana kadar kavurun, şeker ve sütü karıştırarak hazırlayın. Kavrulan una yavaş yavaş şekerli sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım koyulaşıp helva kıvamına gelince içine kavrulmuş bademleri ilave edin. Helvayı ocaktan alıp biraz soğuttuktan sonra kalıba dökerek servis yapabilirsiniz.
Badem Helvası Nasıl Yapılır?

Badem helvası için bademleri önceden kavurmak, lezzetini artırır. Un ve tereyağını kısık ateşte sürekli karıştırmak helvanın yanmasını önler. Şekerli sütü azar azar eklemek, kıvamın pürüzsüz olmasını sağlar. Helvayı kalıptan çıkardıktan sonra üzerine ekstra badem serpip süsleyebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo