1 Bardak Un Helvasına Ne Kadar Şeker Konur?

27 Kasım 2025, 20:59 tarihinde güncellendi.
1 bardak un helvası yapmak için genellikle yarım bardak şeker yeterlidir. Bu miktar helvayı ne çok tatlı ne de tatsız yapar ve unun aromasını ön plana çıkarır. Damak tadınıza göre şeker miktarını biraz artırabilir veya azaltabilirsiniz. Şeker, un kavrulduktan sonra eklenmeli ve düşük ateşte karıştırılarak helvanın homojen ve kıvamlı olması sağlanmalıdır.
1 Bardak Un Helvasına Ne Kadar Şeker Konur?

Un helvası yaparken şeker miktarı çok önemlidir ve genellikle 1 bardak un için yarım bardak kullanılır. Fazla şeker helvayı yapışkan ve aşırı tatlı yapabilir, az şeker ise tadını hafifletir. Şeker, un kavrulduktan sonra eklenmeli ve yavaş yavaş karıştırılmalıdır. Doğru şeker oranı, helvanın hem kıvamını hem de lezzetini dengede tutar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo