Artık Bir Michelin Yıldızı Var: Sankai by Nagaya Restoran

Michelin Rehberi’nin 2024 seçkisi 9 Kasım akşamı İstanbul’da açıklandı. İzmir, Bodrum ve İstanbul’da restoranlar yıldızlarını aldı ya da listelere eklendi. Geçen sene yıldız alan restoranlara, 1 MICHELİN yıldızı ile Sankai by Nagaya’da eklendi. Bebek Otelin içerisinde yer alan Sankai by Nagaya’ya biraz yakından bakalım…
Artık Bir Michelin Yıldızı Var: Sankai by Nagaya Restoran
10 Kasım 2023, 12:26

Bebek Otel’in içerisinde yer alan Sankai by Nagaya’ya artık bir Michelin yıldızına sahip…

Sankai by Nagaya’nın şefi Düsseldorf'ta ses getiren bir Japon şef. Japon geleneği ve teknik hassasiyet konusundaki ustalığı burada büyük beğeni topluyor. Şık boğaz manzarası ile İstanbul’da da beğeni topluyor. Japon özgünlüğünü Avrupa etkileriyle zarif bir şekilde birleştiriyor.

Bir sene önce İstanbul Bebek Otel içerisinde hizmet vermeye başlayan restoran, bu sene yıldızı ile servis vermeye devam edecek.

sankai by nagaya

Sankai By Nagaya Hakkında

Restoran Bebek Otel içerisinde yer alıyor. İstanbul şubesini bir sene önce açan mekan oldukça popülerliğinin yanında başarısı ile sektörde adını duyuruyor. Şef Yoshizumi ve şef Hiroko Shibata Sankai by Nagaya'nın şefliğini yapıyor. 

Sankai By Nagaya, topraktan ve denizden gelen günlük lezzetlerle hazırlanan 2 mevsimlik tadım menüsü sunuyor. Sankai Sushi daha çok suşi odaklı bir menüyken, Nagaya Signature kaiseki mutfağının hikayesini anlatıyor. Yaz ve kış aylarında mevsime göre menü içeriği değişiyor. 

sankai by nagaya şefleri

Törende ödül sonrasında şefler ödül aldıklarını için teşekkür sunmalarının yanı sıra mutfak ekiplerine de teşekkürlerini sundular. 

sankai

Sankai By Nagaya Nerede?

Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek Kalite Mutfak, uğramaya değer.

Modern Mutfak, Japon Mutfağı

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:34, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0532 379 19 97

Google haritalarda bakın.

Instagram: instagram.com/sankaibynagaya

sankai by nagaya michelin

Michelin Guide Ne Diyor?

Michelin Guide kendi sitesinde mekan hakkında şunları söylüyor “Dana yanakları çok düşük sıcaklıkta 48 saat boyunca neredeyse şekerlenene ve yoğun tada sahip olana kadar pişiriliyor, ardından fasulye, ponzu mayonezi, toz sirke ve susam ile servis ediliyor. Elbette burada harika suşi de yiyebilirsiniz: Hiroko Shibata tarafından yerel sulardan elde edilen balıklar kullanılarak titizlikle hazırlanmaktadır. Suşiyi tamamen ılık, yeterince yapışkan ve ağz��nızda eriyen bu lezzete son vuruşu vermek için bir miktar soya sosuyla servis ediyor. İster suşi set menüsünü sipariş edin, ister özel set menüyü tercih edin, bu Japon yemek macerası ilgi çekicidir.”

Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  2. İzmir Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  3. Bodrum Michelin yıldızı kazanan restoranlar

Benzer Yazılar

Lezzet Logo