Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Arap tavasının yanına taze ve çıtır sebzelerle hazırlanan salatalar çok yakışır. Limonlu veya zeytinyağlı soslarla yapılan salatalar yemeğin ağırlığını dengeler. Baharatlı yemeklerin yanında nar ekşili veya sumaklı salatalar hem renk hem de aroma katar.
Domates, salatalık, biber, soğan ve maydanozla yapılan klasik, ferahlatıcı seçenek.
Marul, roka, taze nane ve limon-zeytinyağı sosu ile hafif bir dokunuş.
Rendelenmiş havuç, zeytinyağı ve limonla tatlı-ekşi bir denge sağlar.
İnce doğranmış soğan, sumak, maydanoz ve az zeytinyağıyla ekşi ve aromatik bir lezzet.
Haşlanmış pancar, nar ekşisi ve cevizle tatlı-ekşi bir kontrast oluşturur.
Şunlara da göz atın: