Analı kızlı genellikle ince köftelik bulgur kullanılır çünkü yoğrulması kolaydır ve dağılmadan şekil alır. Dışı bulgurlu ve içi kıymalı olan büyük köftelere "ana", minik etsiz köftelere ise "kız" denir. Doğru bulgur seçimi, yemeğin kıvamı ve lezzeti açısından büyük önem taşır.

- Köftelik ince bulgur tercih edilir; çünkü yoğurması ve şekil vermesi kolaydır.
- Dış köfte harcı için bulgur, irmik veya unla birlikte yoğrularak hamur kıvamına getirilir.
- İnce bulgur, etli iç harçla birlikte yumuşak ama dağılmayan bir doku oluşturur.

- Kalın (pilavlık) bulgur kullanılmaz; çünkü şekil verilemez ve dağılır.
- Aynı bulgur türüyle hem "ana" (dışı bulgurlu içli köfte) hem de "kız" (minik bulgursuz köfteler) yapılır.
Şunlara da göz atın:
- Analı Kızlı Kızartılır Mı?
- Analı Kızlı Yemeğinin Hikayesi Nedir?
- Analı Kızlı Çorba Hangi Yöreye Ait?
- Analı Kızlı Çorbası İçinde Ne Var?
- Analı Kızlı Neyden Yapılır?