Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Analı kızlı çorbası, adını içinde yer alan iki farklı boyuttaki köfteden alır: içli büyük köfteler “ana”, içsiz küçük köfteler ise “kız” olarak adlandırılır. Yoğurtlu terbiyesi, nohut ve etle zenginleşen bu çorba; hem doyurucu hem de geleneksel bir lezzet sunar. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağına ait olan analı kızlı çorbası, özel günlerde ve misafir sofralarında sıkça tercih edilir.
Köfteler (Analı - Kızlı)
Ana (büyük köfteler):
Dış harcı: İnce bulgur, irmik, un, yumurta, salça, baharat
İç harcı: Kıyma, soğan, tereyağı, ceviz (isteğe bağlı), baharat
Kız (küçük köfteler):
Sadece bulgurla yoğrulmuş küçük köfteler (içsiz)
Çorba için Diğer Malzemeler: