Ajiaco Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 14:35 tarihinde güncellendi.
Ajiaco, Güney Amerika mutfağının farklı bölgelerinde karşımıza çıkan, her ülkenin kendi kültürel dokusuna göre şekillendirdiği zengin bir çorba çeşididir. Gelin, evde ajiaco yapıl��şına birlikte göz atalım.
Ajiaco Nasıl Yapılır?

Ajiaco, Kolombiya mutfağıyla özdeşleşen ancak diğer Güney Amerika ülkelerinde de rağbet gören bir çorbadır. Tavuk, üç farklı patates, mısır ve guasca otu ile hazırlanan bu yemek, kapari, avokado ve beyaz pilavla servis edilebilir. En bilinen versiyonu Kolombiya usulüdür. Küba usulü ajiaco et suyu bazlı bir çorba tarzındayken, Peru ajiacosu, sarımsak ve kurutulmuş kırmızı biber ile hazırlanır. 

Kolombiya yemekleri, Asya mutfağı yemekleri ve Karayip yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Ajiaco Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

2–3 tavuk göğsü (kemikli veya kemiksiz, tercihe göre)

Yaklaşık 2,5 litre su veya tavuk suyu

Beyaz patates

Sarı patates

2–3 mısır koçanı, parçalara bölünmüş

1/4 su bardağı kuru guascas (bunun yerine kurutulmuş kekik ve dereotu karışımı kullanabilirsiniz)

2–3 yeşil soğan  doğranmış

2–3 diş sarımsak, kıyılmış

½ su bardağı taze kişniş, ince kıyılmış

Tuz, karabiber (arzuya göre tavuk bulyon)

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo