Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Afyon bükmesini buzlukta muhafaza etmek mümkündür. Dondurmadan önce tek tek sararak yapışmasını önleyin. Oda sıcaklığında çözdürdükten sonra fırında hafifçe ısıtabilirsiniz.
Önce bükmeleri tamamen oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Sıcak veya ılık bir şekilde dondurursanız buz kristalleri oluşur ve lezzet/ dokusu bozulabilir.
Her bir bükmeyi tek tek streç filme sarın veya buzluk poşetine yerleştirin. Toplu şekilde dondurursanız birbirine yapışabilir.
Yaklaşık 1–2 ay boyunca buzlukta tazeliğini korur. Daha uzun süre dondurursanız lezzeti ve dokusu biraz bozulabilir.
Bükmeleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. İsterseniz hafifçe ısıtarak (fırında 150°C 5–10 dk) tazeliğini geri getirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: