Afyon Bükmesi Kaç Derecede Pişirilir?

28 Kasım 2025, 14:15 tarihinde güncellendi.
Afyon bükmesi, ince açılan hamurun arasına haşhaş ezmesi sürülüp bükülerek hazırlanan geleneksel bir börektir. Genellikle önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirilir. Üzeri kızardığında ve katları çıtırlaştığında servise hazır hale gelir.
Afyon Bükmesi Kaç Derecede Pişirilir?

Afyon bükmesi, Afyonkarahisar mutfağının en bilinen haşhaşlı lezzetlerinden biridir. Kat kat hazırlanan hamur, fırında 180°C’de pişirilerek kıvamını bulur. Sıcak servis edildiğinde, çıtır dokusu ve haşhaşın aromasıyla kahvaltı sofralarına ayrı bir tat katar.

afyon bükmesi

  1. Bu börek, genelde önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirilir. 
  2. Üzeri güzel kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika yeterlidir.
  3. Eğer sacda pişiriliyorsa orta ateşte çevire çevire, altı üstü eşit kızarana kadar pişirilir.
  4. Yani 180°C fırın ayarı Afyon bükmesi için en uygun sıcaklıktır.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo