Mevsimin taptaze meyveleriyle hazırlanan kompostolar, hem serinletici hem de sağlıklı içecek alternatifleri arasında yer alır. Doğal tatları ve pratik yapılışlarıyla sofralarınıza renk katacak, damaklarda ferah bir lezzet bırakacak nefis kompostolar, yaz ve kış aylarında keyifle tüketilebilir. İşte 7 farklı ve nefis komposto önerileri...
Malzemeler:
500 gr erik
1 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yapılışı:
Erikleri yıkayın, tencereye koyun. Su ve şekeri ekleyip kaynatın, 10-12 dakika pişirin. Soğuk servis edin.
Malzemeler:
500 gr karpuz (çekirdeksiz, doğranmış)
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı:
Karpuzları tencereye alın, su ve şekeri ekleyin. Kaynatıp 10 dakika pişirin, soğuk servis yapın.
Malzemeler:
2 su bardağı nar taneleri
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı:
Nar tanelerini su ile kaynatın. Şekeri ekleyip 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis edin.
Malzemeler:
200 gr kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yapılışı:
Kuru kayısıları yıkayın, tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip kaynatın, 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis edin.
Malzemeler:
500 gr çilek
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp tencereye koyun. Su ve şekeri ekleyip kaynatın, 8-10 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Malzemeler:
2 orta boy elma (doğranmış)
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 çubuk tarçın
Yapılışı:
Elma ve tarçını suyla kaynatın. Şekeri ekleyip 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Malzemeler:
500 gr vişne
1 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yapılışı:
Vişneleri yıkayıp tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip kaynatın. 10 dakika kısık ateşte pişirin, soğutup servis yapın