Kalabalık sofraların gizli kahramanıdır mezeler. Ana yemeğin öncesinde hem iştah açar hem sohbeti güzelleştirir. Üstelik lezzetli olması için illa ki pahalı malzemeler gerekmez. Evdeki malzemelerle, pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu 6 meze tarifiyle, 6 kişilik sofralara lezzet katabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Havuçları rendeledikten sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Soğuması için kenara alın. Ayrı bir kapta yoğurtları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin, karıştırıp servis tabağına alın.
Malzemeler:
Yapılışı: Semizotlarını güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra doğramadan bütün halde yoğurtlu karışıma ekleyin. Yoğurdu, süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırdıktan sonra semizotlarını içine katın. Hafifçe karıştırıp soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin. Yoğurt, sarımsak, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk olarak sunabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Börülceleri haşladıktan sonra süzüp soğumasını bekleyin. Doğranmış soğanı, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alın.
Malzemeler:
Yapılışı: Biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın. Yumuşayınca kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekince tuzunu ayarlayıp servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Salatalığı rendeledikten sonra suyunu sıkın. Yoğurtları bir kasede karıştırıp içine salatalığı, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve naneyi ekleyin. Koyu kıvamlı bir cacık olarak servis edin.