5 Adımda Domates Kabuklarından Salça Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 15:08 tarihinde güncellendi.
Salça, Türk mutfağında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Bu yüzden yaz aylarının sonlarına doğru, domates ve domates kabuklarından kışlık salçalar hazırlanır. Gelin, israfı önlemek için domates kabuklarından salça yapma yöntemlerine birlikte göz atalım.
5 Adımda Domates Kabuklarından Salça Nasıl Yapılır?

Domates, dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Domates salçası ise, yemeklere lezzet ve farklı bir doku kazandırmak için sık sık tüketilen bir besindir. Bu kez, domates kabuklarını çöpe atmak yerine doğru bir şekilde değerlendiriyor ve tamamen doğal ev yapımı salçaları hazırlayıp kışlık kilerlere dolduruyoruz. 

Domates salçasıyla 7 lezzet, domates salçası saklama yöntemleri ve yemeklik salça yapma tekniklerine göz atmayı unutmayın. 

Domates Kabuklarından Salça Nasıl Yapılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo