1 Kilo İrmikten Helva Yapmak İçin 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 13:14 tarihinde güncellendi.
1 kilo irmikten helva yaparken irmiği altın rengi alana kadar kavurun, şeker ve sıvıyı dengeli şekilde ekleyin. Sıvıyı yavaş yavaş döküp karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip dinlendirerek helvanın lezzetini ve kıvamını artırın.
1 Kilo İrmikten Helva Yapmak İçin 4 Tüyo

İrmiği kavururken sabırlı olun, böylece helva daha aromatik olur. Şeker ve sıvıyı doğru oranda kullanmak helvanın ne çok sert ne de çok cıvık olmasını sağlar. Helvayı dinlendirip tereyağı eklemek, hem parlaklık hem de yumuşaklık kazandırır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo