ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER ÜZÜM ŞERBETİ

ÜZÜM ŞERBETİ

8 Kişilik
Üzüm şerbeti tarifi için malzemeler
  • 500 gr üzüm
  • 2 litre su
  • 200 gr toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 defneyaprağı
  • 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzüm şerbeti hazırlanışı

Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.


Şerbet kültürü
Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve taze meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir. Şerbet kelimesi Arapça’da içmek anlamına gelen “Şariba” kelimesinden gelir. Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir. Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir. Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır. Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.