ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER ÜZÜM ŞERBETİ

Üzüm şerbeti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzüm şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr üzüm
  • 2 litre su
  • 200 gr toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 defneyaprağı
  • 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)

Üzüm şerbeti Nasıl Yapılır?

Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.


Şerbet kültürü
Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve taze meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir. Şerbet kelimesi Arapça’da içmek anlamına gelen “Şariba” kelimesinden gelir. Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir. Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir. Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır. Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!