ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER TURUNCU MEYVE KOMPOSTOSU

TURUNCU MEYVE KOMPOSTOSU

4 Kişilik
Turuncu meyve kompostosu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 g kayısı
  • 150 g şeftali
  • 150 g nektarin
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 karanfil

Üzeri için

  • Limon dilimleri
Turuncu meyve kompostosu hazırlanışı

Meyveleri yıkayın. Kayısı ve vişnenin çekirdeklerini çıkartın. Kısık ateşte haşlayın. Şeker ve tarçını ilave edip bir süre daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp karışımı blenderdan geçirin. Şerbeti cam bir sürahiye alıp buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.