Papatya Şerbeti

Papatya Şerbeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Papatya Şerbeti için

Malzemeler

  • 2 kg papatya
  • 1.5 kg toz şeker
  • 2 gr limon tuzu
  • 2 limon
  • 2 litre su
Papatya Şerbeti

Nasıl Yapılır

Kokulu kır papatya yapraklarını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları iyice temizleyin. Büyük bir kavanoza aktarıp üzerine 2 litre suyla limon tuzunu ekleyin. 2 limonun suyunu ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kokusu ve rengini suya vermesi için kavanozu oda sıcaklığında 5-6 gün bekletin. Papatya yaprakları renklerini verip solgunlaşınca kavanozdan çıkarın. Kalan ekşi suya şekeri aktarıp iyice karıştırın. Karışımı ince delikli tülbentten süzdürüp buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo