Orman Meyveli Limonata

Orman Meyveli Limonata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Orman Meyveli Limonata için

Malzemeler

  • 3 su bardağı limon suyu
  • 8 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • Buz
  • Nane yaprakları
Orman Meyveli Limonata

Nasıl Yapılır

Limonun kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Böğürtlen ve frambuazları temizleyip mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Çekirdeklerini ayırmak için süzgeçten geçirerek geniş bir kaseye alın. Limon kabuklarını hazırladığınız şerbetin içinden çıkartın. Limon suyu, böğürtlen ve frambuaz püresi ile kalan suyu ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Buz küpleri ve isteğe bağlı olarak içine meyve ile nane yaprakları ekleyerek soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo