Orman Meyveli Limonata

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Orman Meyveli Limonata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Orman Meyveli Limonata için

Malzemeler

  • 3 su bardağı limon suyu
  • 8 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • Buz
  • Nane yaprakları
Orman Meyveli Limonata

Nasıl Yapılır

Limonun kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Böğürtlen ve frambuazları temizleyip mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Çekirdeklerini ayırmak için süzgeçten geçirerek geniş bir kaseye alın. Limon kabuklarını hazırladığınız şerbetin içinden çıkartın. Limon suyu, böğürtlen ve frambuaz püresi ile kalan suyu ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Buz küpleri ve isteğe bağlı olarak içine meyve ile nane yaprakları ekleyerek soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo