ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KURU KAYISILI ERİKLİ HOŞAF

Kuru kayısılı erikli hoşaf

Kuru kayısılı erikli hoşaf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru kayısılı erikli hoşaf Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı 
  • 1 su bardağı doğranmış anjelik eriği 
  • 20 adet üzüm tanesi 
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 limon (Dilimlenmiş) 
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 5 su bardağı içme suyu 
  • 1 su bardağı toz şeker 

Kuru kayısılı erikli hoşaf Nasıl Yapılır?

Serinleten lezzet kuru kayısılı erikli hoşaf tarifi
  • İçme suyu, şeker, portakal suyu ve dilimlenmiş limonları tencereye aktarıp kaynamaya bırakın. 
  • 10 dakika kaynayınca içine doğranmış meyveleri, üzüm tanelerini, tarçın çubuğunu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Lezzetli kırmızı erik kompostosu tarifi için tıklayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!