ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KİFAYE HOŞAFI

Kifaye hoşafı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kifaye hoşafı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 6 kuru kayısı
  • 1 şeftali
  • 250 gr vişne
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 7 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker

Kifaye hoşafı Nasıl Yapılır?

Kuru kayısı ve üzümü bir gece önceden suda bekletin. Şeftalinin kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve vişne büyüklüğünde doğrayın. Üzüm ile kayısıları içinde beklettiğiniz su ile 15 dakika pişirin. Suyu ekleyip bir taşım daha kaynattın. Şeftali ve vişneyi tencereye ekleyip 15 dakika pişirin. Pekmezi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pekmezin tadı kuvvetli gelmez ise toz şekeri ilave edin ve 3 dakika daha pişirin. Soğutup servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!