Kifaye Hoşafı

Kifaye Hoşafı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kifaye Hoşafı için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 6 kuru kayısı
  • 1 şeftali
  • 250 gr vişne
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 7 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
Kifaye Hoşafı

Nasıl Yapılır

Kuru kayısı ve üzümü bir gece önceden suda bekletin. Şeftalinin kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve vişne büyüklüğünde doğrayın. Üzüm ile kayısıları içinde beklettiğiniz su ile 15 dakika pişirin. Suyu ekleyip bir taşım daha kaynattın. Şeftali ve vişneyi tencereye ekleyip 15 dakika pişirin. Pekmezi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pekmezin tadı kuvvetli gelmez ise toz şekeri ilave edin ve 3 dakika daha pişirin. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo