Kavun sübyesi şurubu

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-

Kavun sübyesi şurubu Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kavun çekirdeği (yaklaşık 1 kg kavun)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Kavun sübyesi şurubu Nasıl Yapılır?
Kavunun çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Çukur bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip beyaz renk alıncaya kadar blenderdan geçirin. 6 saat bekletin. Toz şeker ilave edip karıştırarak şekeri eritin. Kalan suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. İnce bir tel süzgeç veya tülbent yardımı ile posasını iyice süzdürün. Soğuk servis yapın.
*Şerbete damak zevkinize göre su veya toz şeker ilave edebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR