ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KAVUN SÜBYESİ ŞURUBU

Kavun sübyesi şurubu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavun sübyesi şurubu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kavun çekirdeği (yaklaşık 1 kg kavun)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Kavun sübyesi şurubu Nasıl Yapılır?

Kavunun çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Çukur bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip beyaz renk alıncaya kadar blenderdan geçirin. 6 saat bekletin. Toz şeker ilave edip karıştırarak şekeri eritin. Kalan suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. İnce bir tel süzgeç veya tülbent yardımı ile posasını iyice süzdürün. Soğuk servis yapın.

*Şerbete damak zevkinize göre su veya toz şeker ilave edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!