ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER MEYVE KÜPLÜ ŞAMPANYA

Meyve küplü şampanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyve küplü şampanya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş frambuaz
  • ¼ su bardağı böğürtlen reçeli
  • 1 ~ 1/3 su bardağı portakal veya yabanmersini suyu
  • Yarım şişe tatlı şarap veya 1 şişe şampanya

Meyve küplü şampanya Nasıl Yapılır?

Frambuazları bir gece buzdolabında bekleterek buzunu çözdürün. Frambuaz ve reçeli beraberce süzgeçten geçirin. Eğer pürenin çekirdeksiz olmasını istiyorsanız, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Küp şeklindeki buz kalıplarına hazırladığınız püreyi boşaltın. Meyve suyunu başka bir buz kalıbına alın. Birkaç saat dondurun. Küçük bir bıçak yardımıyla buz küplerini kalıptan çıkarın. Kullanıncaya kadar plastik bir torba içinde buzlukta bekletin. Servis yapmadan yaklaşık 30 dakika önce bardağa 2 veya 3’er meyve suyu ve frambuaz-böğürtlen küplerinden alın. Buz küplerinin hafifçe yumuşaması için buzdolabında 30 dakika veya tezgahta 15 dakika bekletin. Küplerin üzerine şarabı dökün ve servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!