Kırmızı Şarap Ve Narenciye Özlü Granita

Kırmızı Şarap Ve Narenciye Özlü Granita
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kırmızı Şarap Ve Narenciye Özlü Granita için

Malzemeler

  • 750 ml su
  • 420 ml kırmızı şarap
  • 280 gr toz şeker
  • 180 ml portakal suyu
  • 180 ml limon suyu
  • 1 vanilya çubuğu
Kırmızı Şarap Ve Narenciye Özlü Granita

Nasıl Yapılır

Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip tohumlarını çıkarın. Bütün malzemeleri sos kabına alın. Kaynama noktasına getirin ve ocağı kısarak tatların birbirine karışması için 4-5 dakika daha ısıtın. Karışımı metal bir kaba alıp, tamamen soğuyuncaya kadar yaklaşık 6 saat buzdolabında bekletin. Soğutulmuş bir kaba süzün ve dondurucuya alın. Her 20-30 dakikada bir karışımı kırılmış buz görüntüsü alıncaya kadar çırpma teli yardımıyla karıştırın. Üzerini kapatarak servis yapıncaya kadar dondurucuda bekletin. İyice donunca kırıp servis kuplarına alın ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo