ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER KİRAZ LİKÖRÜ

KİRAZ LİKÖRÜ

0 Kişilik
Kiraz likörü tarifi için malzemeler
  • 1 kg kiraz
  • 400 gr toz şeker
  • 1.5 su bardağı saf alkol
  • 6~7 tane karanfil
  • 4 çubuk tarçın
Kiraz likörü hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri, özel günlerinizde içeceklerle de yanınızda...

Kirazların saplarını temizleyin. Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin. Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin.Kavanozun  kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin.

Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 1.5 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin. Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Yaklaşık 1.5 ay serin bir ortamda bekletin. Bu süre içinde haf tada bir gün tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın. Bekletme işlemi bittikten sonra likörü süzün. Kadehlerde servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.