Kiraz Likörü

Kiraz Likörü
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kiraz Likörü için

Malzemeler

  • 1 kg kiraz
  • 400 gr toz şeker
  • 1.5 su bardağı saf alkol
  • 6~7 tane karanfil
  • 4 çubuk tarçın
Kiraz Likörü

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri, özel günlerinizde içeceklerle de yanınızda...

Kirazların saplarını temizleyin. Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin. Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin.Kavanozun  kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin.

Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 1.5 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin. Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Yaklaşık 1.5 ay serin bir ortamda bekletin. Bu süre içinde haf tada bir gün tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın. Bekletme işlemi bittikten sonra likörü süzün. Kadehlerde servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo