ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN MENÜLERİ 4. GÜN SAHUR MENÜSÜ BÖĞÜRTLEN ÇAYI

Böğürtlen çayı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlen çayı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı böğürtlen
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • 1 fiske karbonat
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 3 poşet siyah çay
  • 3 su bardağı soğuk su
  • Buz

Süslemek için

  • Böğürtlen
  • Nane

Böğürtlen çayı Nasıl Yapılır?

  • Bu özel çayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
  • Böğürtlen ve şekeri mutfak robotunda püre haline getirin. Karbonat ekleyerek karıştırın.
  • Sıcak suyu poşet çayın üzerine döküp 4 dakika bekletin. Poşetleri çıkartın.
  • Ilınmış çayı böğürtlen püresine ekleyip robotta 2 dakika karıştırın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su ilave edin. Buz, nane, böğürtlen ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!