Cevizli Lokum / Bursa
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Lokum / Bursa Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Açmak için

Üzeri için

Cevizli Lokum / Bursa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine suyu ilave edip maya tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  2. Maya köpürmeye başladığında un, eritilmiş Bizim Yağ ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcı için ceviz, baharatlar ve şekeri cevizleri çok fazla ufalamadan blenderdan geçirin.
  4. Mayalanan hamuru üç bezeye ayırın. İlk parçayı yağladığınız tezgah üzerine alıp üzerine bir miktar eritilmiş Bizim Yağ sürün ve merdane ile açın.
  5. Açtığınız hamurun üzerine cevizli harcın üçte birini yayın ve rulo yapın. Ruloyu eşit parçalar halinde kesin. Diğer iki beze için de aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin.
  6. Üzerini bir bezle öreterek 15 dakika daha dinlendirin. Üzeri için pekmez ve suyu bir kasede karıştırın.
  7. Cevizli lokumların üzerine pekmezli sudan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Cevizli lokumlarınız soğuduktan sonra servis yapın.

Daha fazlası için pratik tatlı tariflerine göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Marmara Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi