Haşhaşlı Pide
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar'a özgü bu lezzet çıtır dokusu, lezzetli kokusu ile kahvaltılarda tercih edilen bir lezzet. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Samsun'a özgü terme pidesi ve Bursa mutfağından tahinli pide tarifine de göz atın.

Haşhaşlı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Haşhaşlı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmeklik hamurdan bezeler oluşturulur. 
  2. Hamurdan bir beze alınır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında el ile açılır. Ortasına haşhaş ezmesi ve yağ sürülür.
  3. Üzerine yine hamur koyulur. Bu işlem 4 kere devam eder. 
  4. En son kat koyulduğunda üzerine tekrar harç koyulur, iç kısmına geçsin diye üzerinde çatalla delikler açılır. 
  5. El ile iki ucundan tutulan hamur çekilerek dikdörtgen şekli verilir. 
  6. 220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Pide Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı