Yuvalama
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yuvalama Tarifi İçin

Malzemeler

Yuvalama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etini bol suyla yıkayıp tencereye alın. 6-7 bardak su ekleyip 45 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın.
  2. Nohudu ekleyip pişirmeye devam edin. Köftenin harcı için pirinç ve kıymayı bir kaba alın. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  3. Nohuttan küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri bir süzgecin içine alın. Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika buharda pişirin.
  4. Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yoğurdu tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
  5. Bir taşım pişirip köfteleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağı ve sadeyağı tavaya alıp ısıtın. Naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
  6. Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Not: Süzme yoğurt terbiyelendikten sonra kesilmemesi için et suyunun mutlaka soğuk olması gerekir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Antep Mutfağı Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Bayram Yemekleri Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet