Kıbbe Siniye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçli köftenin bir türü olan bu yemek kıbbe siniye adı dışında oruk adıyla da bilinir. Ortadoğu ülkelerinde yapılan bu kıbbıye siniye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Klasikten vazgeçemeyenler için, tam kıvamında içli köfte tarifini buraya bırakıyoruz.

Kıbbe Siniye Tarifi İçin

Malzemeler

Kıbbe Siniye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çekilmiş dana etini ve çiğ köftelik bulguru karıştırarak hamur kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün.
  2. Tencerede zeytinyağı, kıyma ve ince doğranmış soğanı kavurun. İnci kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Geniş bir tepsiye hamuru ince tabaka halinde yayın. Üzerine kıymalı harcı yerleştirin. İkinci kat hamuru üzerine yayıp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  4. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet