Kahiye Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mardin'e özgü kahiye tatlısı, katmer ile benzerlik gösterse de, içerik ve yapım olarak oldukça farklıdır. İncecik hamur içerisindeki peynir ve şeker eklenir. Pişirilen kahiye tatlısı şerbet ile birleşince lezzetli bir sonuç ortaya çıkar. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kahiye tatlısının yapım aşamaları aşağıda. 

Bol şerbetli damla tatlısı ve hira tatlısı tarifine de göz atın.

Kahiye Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Şerbeti için:

İç Harç için:

Kahiye Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için olan malzemeler tencereye alınır ve kaynatılır. 
  2. Hamur için olan malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır, unu aşamalı olarak ekleyin, duruma göre daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz. 
  3. Hamuru 10 dakika dinlendirin ve ardından ceviz büyüklüğünde bezelere bölün. 
  4. Hamuru açıp içerisine yağ sürün ve peynirle şekeri içerisine koyarak zarf şeklinde dört kenarından katlayın. 
  5. Tavaya sıvıyağ alarak ısıtın ve hazırlanan hamurları kızartın. Pişenleri kenara alarak şerbetleyin ve ılıkken servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kıliçe
Ikbebet
Irok